Всеукраїнська профспілка юристів

У Генеральній прокуратурі України відбулося нагородження студентів

У Генеральній прокуратурі України відбулося нагородження студентів
167708 ПЕРЕГЛЯДІВ

У  Генеральній прокуратурі України відбулося нагородження переможців другого щорічного конкурсу творчих та наукових робіт на теми прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів за участі Генерального прокурора України Юрія Луценка, заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської, заступника Міністра освіти і науки України Юрія Рашкевича, а також заступника Голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фредеріка Весслау. На заході також були присутні представники вищих навчальних заходів та Консультативної місії ЄС в Україні.

У конкурсі на тему «10 кроків прокурора до подолання корупції» взяли участь понад тисячу студентів усіх вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Право», з роботами у виді презентацій, творів, відео та віршів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, вітаючи переможців конкурсу, зазначив, що конкурс у цьому році вийшов на якісно новий рівень. Він коротко проінформував студентів про результати роботи органів прокуратури у сфері боротьби із корупцією та подякував за нові підходи до роботи прокурора, викладені в їх роботах. «Я побачив в цих роботах цікаві ідеї для подолання, в тому числі і внутрішньої корупції, а також бачення кроків, які треба зробити прокуратурі», - наголосив Юрій Луценко. Він коротко зупинився на кожній роботі та побажав переможцям конкурсу вміння брати на себе відповідальність за свої рішення та кроки у цій боротьбі. «З ваших робіт видно, що ви готові йти цим шляхом», - зазначив Генеральний прокурор. 

Заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська привітала переможців конкурсу та зазначила, що всі роботи мають дуже творчий характер. «В нас є сподівання, що майбутнє нашої країни в дуже надійних руках. Тому що молоде покоління виросло з певним «щепленням» від корупції як явища, що дуже негативно позначається на розвитку держави», - наголосила вона. 

Заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич також привітав переможців конкурсу з відзнаками, побажав успіхів і подальших досягнень у реалізації творчих і наукових планів та висловив переконання, що один із інструментів боротьби із корупцією – це гарна освіта. 

Заступник Голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фредерік Весслау, в свою чергу, подякував за можливість участі в цьому заході. «Я захоплююсь вашою роботою над цією ініціативою, наскільки ви є небайдужими до проблеми корупції та розв’язання цієї проблеми, з якою стикається ваша країна», - звернувся він до студентів та зазначив, що питання боротьби і подолання корупції – це нелегке завдання, яке вимагає системних змін, насамперед у ставленні до цієї проблеми в суспільстві. 

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у жовтні 2017 року підписали спільний наказ «Про співпрацю та комунікацію між відомствами», який передбачає залучення прокурорів до проведення правоосвітніх навчань школярів та студентів, а також оголошення щорічних конкурсів творчих та наукових робіт на теми прокурорсько-слідчої діяльності серед студентів. 

Зазначена спільна ініціатива Генеральної прокуратури України та Міністерства освіти і науки України з питань організації та проведення освітніх проектів і заходів була підтримана і в цьому році.

До роботи Комісії з оцінки робіт студентів у цьому році залучалися працівники Генеральної прокуратури, представники вищих навчальних закладів та Консультативної місії Європейського Союзу в Україні. 

У своїх роботах студенти показали, як вони бачать боротьбу із корупцією, вказали на недоліки і зазначили шляхи їх усунення. Також у роботах конкурсантів міститься ряд нових, прогресивних, сучасних, європейських ідей до зміни підходу щодо роботи прокурора та подолання корупції. 

У півфінал було відібрано 77 робіт. Комісія обрала з них 10 найкращих (авторства 31 студента). Так, перемогли студенти із Чернівецької, Чернігівської, Запорізької, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Тернопільської областей.

Роботи переможців опублікуються у відомчому друкованому виданні «Вісник прокуратури».

Переможцями конкурсу стали: Аліна Афанасьєва, Альбіна Олейнікова, Анастасія Бернюга, Анна Кумер, Богдан Гавриш, Вікторія Горбатко, Вікторія Мідріган, Віталій Найда, Владислав Соловей, Володимир Бойков, Ганна Симонова, Дарина Куліченко, Дмитро Кисельов, Інна Гримайло, Костянтин Федосєєв, Максим Сирота, Мар’яна Матвійчук, Марина Віхтик, Микола Вишиваний, Олег Крушельницький, Олександр Олексюк, Ольга Коваленко, Світлана Радевич, Станіслав Сливка, Тетяна Гавриленко, Тетяна Струць, Тетяна Карлєчук, Уляна Гайдук, Христина Андрійчук, Яна Кожокар, Яна Найбергер.

Теги: «10 кроків прокурора до подолання корупції» ,Генеральна прокуратура, Юрій Рашкевич

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео