Всеукраїнська профспілка юристів

Генеральний прокурор підписав наказ про створення Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань

Генеральний прокурор підписав наказ про створення Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань
166486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідно до ст. 29 і п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про Державне бюро розслідувань» Генеральний прокурор України Юрій Луценко 2 липня 2018 року підписав наказ про утворення в структурі та штатному розписі Генеральної прокуратури України Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, у складі 3 управлінь і 2 відділів на правах окремих структурних підрозділів.

До компетенції одного з управлінь новоствореного Департаменту, а саме Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Державного бюро розслідувань, входитиме здійснення нагляду за додержанням Державним бюро розслідувань законів під час проведення досудового розслідування.

Два інших управління у складі вказаного Департаменту – Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління і Управління організації процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональних прокуратур створені з метою оптимізації функції процесуального керівництва у тих провадженнях, які до початку діяльності Державного бюро розслідувань відкриті слідчими органів прокуратури і перебувають на стадії досудового розслідування.

Одночасно відповідно до зазначеного наказу Генерального прокурора України в структурі та штатному розписі Генеральної прокуратури ліквідовано два структурні підрозділи відомства - Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату і управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Головного слідчого управління.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео