Всеукраїнська профспілка юристів

Військова прокуратура встановлює обставини загибелі і травмувань військовослужбовців на Рівненському полігоні

Військова прокуратура встановлює обставини загибелі і травмувань військовослужбовців на Рівненському полігоні
111183 ПЕРЕГЛЯДІВ

06.07.2018 близько 5:30 год на території 233 Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї з закритої вогневої позиції відбувся вибух міни у каналі ствола міномету М120-15 «Молот», внаслідок чого 3 військовослужбовця загинуло, 9 військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості, які госпіталізовані до медичних закладів.

На місці події працює група прокурорів на чолі з військовим прокурором Рівненського гарнізону та слідчо-оперативна група Головного управління Нацполіції в Рівненській області.

Кримінальне провадження зареєстровано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із боєприпасами, вибуховими, іншими речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення, що спричинило загибель кількох осіб чи інші тяжкі наслідки).

Наразі проводиться огляд місця події та інші необхідні слідчі дії, а також вирішується питання про призначення комплексу судових експертиз для повного та швидкого установлення усіх обставин події, причин вибуху та причетних осіб.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Нацполіції в Рівненській області за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону та знаходиться на контролі Генеральної прокуратури України.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео