Всеукраїнська профспілка юристів

Прикордонника викрито на 1620 дол США хабара та збуті наркотичного засобу

Прикордонника викрито на 1620 дол США хабара та збуті наркотичного засобу
249265 ПЕРЕГЛЯДІВ

Упродовж квітня-травня 2018 року за процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського гарнізону задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником групи молодших інспекторів відділу прикордонної служби «Велика Паладь» Мукачівського прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Хабар у розмірі 1620 доларів США призначався за сприяння у незаконному переміщенні через державний кордон України 34 ящиків тютюнових виробів – 17 тис пачок цигарок.

25 травня 2018 року під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 1080 доларів США, а також збуту за 1000 грн особливо небезпечного наркотичного засобу «амфетамін» масою приблизно 1 г, сержанта затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Кошти та вказану речовину виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення особистого обшуку правопорушника.

За результатами проведених першочергових слідчих (розшукових) дій прикордоннику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання та збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України. Крім того, судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави – 60 тис грн.

Спецоперація з викриття вказаної особи проводилася спільно зі слідчими Управління служби безпеки України в Закарпатській області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області, а також відділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби України.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео