Всеукраїнська профспілка юристів

Юрій Луценко взяв участь у «Острог FORUM - 2018»

Юрій Луценко взяв участь у «Острог FORUM - 2018»
27930 ПЕРЕГЛЯДІВ

У п’ятницю, 11 травня 2018 року, під час робочої поїздки до Національного університету «Острозька академія» Генеральний прокурор України Юрій Луценко відкрив тематичну платформу «Українська прокуратура в контексті національної безпеки України» проекту «Острог FORUM - 2018».

Під час свого вступу Юрій Луценко поінформував про основні досягнення у реформуванні органів прокуратури України. Він зазначив, що протягом останніх двох років вдалось шляхом вдосконалення процедури відбору прокурорів оновити кадровий склад за рахунок кандидатів з-поза системи, створити органи прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів, створити Генеральну інспекцію для перевірки доброчесності прокурорів на всіх рівнях. Також прокуратуру було позбавлено функції слідства, чим припинено можливості зловживань.

«На сьогоднішній день ми маємо зовсім іншу прокуратуру, яка не має диктаторського стрижня, навіть теоретичної можливості дати вказівку «зламати хребет» будь-якій людині або організації, і це вважаю своїм головним завданням, як Генерального прокурора», - наголосив Юрій Луценко.

Також Генеральний прокурор України повідомив про результати роботи за напрямком боротьби з корупцією. Він зазначив, що наразі завершено розслідування більшості проваджень стосовно колишніх високопосадовців, шляхом застосування процедури спеціальної конфіскації до державного бюджету повернуто кошти, привласнені злочинною організацією В.Януковича, ліквідовано широкомасштабні корупційні схеми.«Ми маємо знати, що в Україні є успіхи. Безліч проблем, але є й досягнення, і, опираючись на них, ми маємо йти саме дорогою успіху», - підкреслив Юрій Луценко.

Одночасно Генеральний прокурор України зазначив, що протягом 2017 року правоохоронними органами викрито майже 9,5 тис фактів корупції та вдалось домогтись майже 1,7 тис вироків стосовно корумпованих чиновників.

«Такий режим роботи протягом наступних п’яти, а краще десяти років змінить обличчя країни», - відзначив Юрій Луценко.

Разом з тим, за словами Генерального прокурора України, перед прокуратурою ще стоять глобальні завдання, які потребують вирішення.

«Саме ви – надія країни», - наголосив Генеральний прокурор України, звертаючись до присутніх на заході студентів.

«Поки я на своїй посаді, я буду намагатись робити так, щоб мені було про що вам звітувати», - констатував Юрій Луценко.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео