Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині припинено діяльність мережі аптек, де продавали наркотики

На Донеччині припинено діяльність мережі аптек, де продавали наркотики
27796 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 лютого 2018 року у рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного придбання, зберігання, а також незаконного збуту наркотичних засобів, співробітниками прокуратури Донецької області спільно із працівниками Головного управління Національної поліції у Донецькій області задокументовано факт незаконного продажу наркотичних засобів у аптеках міста Маріуполя та проведено ряд обшуків. 


Під час санкціонованих обшуків за адресами розташування 10 аптек виявлено та вилучено приблизно 2 тисячі блістерів нарковмісних препаратів, готівку, документацію та «чорну» бухгалтерію.

Установлено, що власниками більшості аптек є діючи адвокати. Вони створили на території Маріуполя мережу аптечних закладів, через які, імітуючи законну фармацевтичну діяльність, налагодили незаконний збут наркотичних засобів - препаратів кодеїну.

Загалом у рамках спецоперації у порядку ст. 208 КПК України затримано 10 осіб, у тому числі організатори – власники аптек. Їм повідомлено про підозру та спрямовано клопотання до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Двом затриманим адвокатам повідомлення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 307 КК України, у зв’язку із їх статусом та відповідно до вимог ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» особисто вручив прокурор Донецької області Є. Бондаренко.

Наразі діяльність вказаних аптечних закладів припинено.

Досудове розслідування триває.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео