Всеукраїнська профспілка юристів

На Одещині застосовано спецконфіскацію щодо «злочинної схеми С. Курченка»

На Одещині застосовано спецконфіскацію  щодо  «злочинної схеми С. Курченка»
193266 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура Одеської області у січні 2018 року направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника та трьох підлеглих співробітників товариства з обмеженою відповідальністю «Лагуна-Рені».

За даними розслідування вказані особи діяли у складі злочинної організації під керівництвом С. Курченка, тобто сприяли умисному ухиленню від сплати обов'язкових платежів, організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів та внесення неправдивих відомостей, а також були пособниками у зловживанні службовим становищем.

Враховуючи повне визнання підозрюваними своєї провини, між ними та прокурором – процесуальним керівником у справі укладено угоду про визнання винуватості.

Угоду затверджено рішенням Київського районного суду м. Одеси.

За результатом розгляду клопотання прокуратури Одещини вказаним вироком суду також застосовано спеціальну конфіскацію на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені».

Орієнтовна вартість цього майна становить понад 100 млн грн.

Як встановлено у рамках розслідування під час спільних заходів співробітників прокуратури Одещини, органів Національної поліції в Одеській області, Управління Служби безпеки України в області та Головного управління Державної фіскальної служби в області, це підприємство придбано у 2012 році членами злочинної організації та використовувалося для маскування злочинів щодо ухилення від сплати податків під виглядом фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео