Всеукраїнська профспілка юристів

За активної участі органів прокуратури від недобросовісного орендаря повернуто частину пляжу Азовського моря в м. Скадовськ

За активної участі органів прокуратури від недобросовісного орендаря повернуто частину пляжу Азовського моря в м. Скадовськ
109983 ПЕРЕГЛЯДІВ
Органами прокуратури на захист інтересів держави вжито заходів представницького характеру до повернення частини пляжу Азовського моря в м. Скадовськ Херсонської області від недобросовісного користувача у зв’язку із невиконанням умов договорів оренди.
Так, комерційною структурою згідно з умовами договорів оренди отримано 2 земельні ділянки загальною площею 1,14 га під частиною міського пляжу в м. Скадовськ за умови виконання обов’язків щодо облагородження його території, у тому числі очищення та завозу піску, ремонту бетонних парапетів, облаштування місць відпочинку.
Водночас орендар, користуючись земельними ділянками майже 8 років, ці умови договорів не виконував.
Реагуючи на вказані порушення, прокуратура Херсонської області звернулася до суду з позовами про розірвання договорів оренди та повернення земель Скадовській міській раді.
Рішеннями господарського суду Херсонської області від 10.04.2017 позови прокурора задоволено. Постановою Одеського апеляційного господарського суду України від 12.07.2017 рішення суду скасовано, у задоволенні позовів прокурора відмовлено.
За принципової позиції Генеральної прокуратури України Вищий господарський суд України 17.10.2017 задовольнив касаційні скарги прокурора та залишив у силі рішення судів першої інстанції, якими задоволено позови.

Приймаючи зазначені рішення, суд погодився із доводами прокурора про порушення істотних умов договорів оренди приватною структурою та наявність підстав для їх розірвання і повернення земель власнику.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео