Всеукраїнська профспілка юристів

Посадовцям Міноборони повідомлено про підозру

Посадовцям Міноборони повідомлено про підозру
137487 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 жовтня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, чотирьом посадовим особам Міністерства оборони України.

Двоє з них – заступник Міністра оборони та директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства – затримані під час проведення слідчих дій. Інші двоє підозрюваних у причетності до ймовірної розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива – працівник одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів та працівник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України.

Наразі вирішується питання обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу.

Нагадуємо, 11 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину під час закупівлі палива затримали двох посадовців Міноборони. Досудове розслідування за даними фактами детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео