Всеукраїнська профспілка юристів

Ґвалтівнику неповнолітньої загрожує 12 років в‘язниці

Ґвалтівнику неповнолітньої загрожує 12 років в‘язниці
192162 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 вересня  до Дубенського міськрайонного суду для розгляду по суті було скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо зґвалтування неповнолітньої дубенчанки, поєднаного з проникненням до житла останньої та нанесення потерпілій тілесних ушкоджень.

Слідчим поліції та процесуальним прокурором у ході досудового розслідування встановлено, що у червні цього року до однієї з квартир у м.Дубно через вікно вдерся зловмисник з метою пограбування. На той час у помешканні знаходилася лише 17-річна дівчина, яку чоловік, залякавши, зґвалтував і в подальшому зник, забравши ноутбук та мобільний телефон.

Правоохоронцям вдалося встановити та затримати злочинця, ним виявився 30-річний місцевий житель. Останньому згодом було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень проти власності та статевої недоторканості і взято під варту.

На даний час досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні завершено, вирок суду обвинувачений чекатиме у слідчому ізоляторі м. Рівне.

За вчинення даних злочинів Кримінальним кодексом України передбачено найсуворіше покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років з конфіскацією усього майна.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео