Всеукраїнська профспілка юристів

Прокуратура викрила колосальні махінації з земельними ділянками

Прокуратура викрила колосальні махінації з земельними ділянками
27638 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 20 вересня, під час брифінгу у Запоріжжі Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про виявлення незаконного відведення 70 га землі заповідника біля Бірючого острова.

У ході досудового розслідування встановлено, що в 2009 році на підставі виданих колишнім головою Якимівської районної державної адміністрації незаконних розпоряджень, у власність було передано 41 земельну ділянку загальною площею 70,87 га, що розташовані на косах Федотова (на півострові Бірючий) та Пересип у межах прибережної захисної смуги Азовського моря, безпосередньо біля урізу води.

Зазначені земельні ділянки отримало 39 громадян нібито для ведення особистого селянського господарства.

У подальшому за договорами дарування ці землі були відчужені на користь пов’язаних між собою юридичних осіб, де в теперішній час розташовані незаконні будівлі під відпочинок та розважальні заклади.

Колишньому голові районної адміністрації, який абсолютно незаконно відводив земельні ділянки повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Внаслідок вказаних незаконних дій зловмисника з власності держави вибули цінні земельні ділянки, вартість яких, перевищує 71 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, на земельні ділянки накладено арешт. «Паралельно ми вивчаємо, хто є беніфіціарами, тобто кінцевими вигодоотримувачами цих земельних ділянок. Вивчаємо, хто підставні люди, їхні зв’язки, є велика ймовірність, що підозри будуть пред’явлені і представникам судової гілки влади, які брали участь у цих незаконних оборудках», - повідомив Юрій Луценко.

Колишньому посадовцю загрожує до шести років позбавлення волі.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео