Всеукраїнська профспілка юристів

Україна закуповуватиме скраплений природний газ зі США

Україна закуповуватиме скраплений природний газ зі США
197327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники урядів України, Польщі та США в суботу підпишуть у Варшаві «угоду про співпрацю з метою зміцнення регіональної безпеки поставок природного газу».

Про це повідомило в п’ятницю бюро представника польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пьотра Наімського, пише УНН з посиланням також на польський портал Biznes Alert.

«Документ підпишуть Пьотр Наімський, міністр енергетики США Рік Перрі і секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк. Угода стосується співпраці в галузі реформ українського газового ринку, інфраструктури імпорту природного газу Польщі, української інфраструктури зберігання та експорту американського СПГ, а також газових з’єднань в регіоні», — інформувала польська влада.

Повідомляється також, що делегації Польщі та США обговорять у Варшаві «прогрес у двосторонньому співробітництві в галузі ядерної енергетики, кібербезпеки, викопного палива та енергетичної інфраструктури».

У четвер польська енергетична компанія PGNiG інформувала про те, що Польща буде продавати Україні регазифікований скраплений природний газ (СПГ), який республіка закуповує у США. Перша така домовленість вже досягнута з Енергетичною компанією України. У листопаді 2019 року танкер з США прибуде на термінал у Свіноуйсьце, після чого СПГ буде регазифікований і переданий польською системою передачі газу в Україну через пункт в Германовіце.

Автор: ВПЮ

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео