Всеукраїнська профспілка юристів

СВІТЛАНА ГЛУЩЕНКО: ЗАВДЯКИ СПІВПРАЦІ З ДЕРЖАВНОЮ СЛУЖБОЮ ЗАЙНЯТОСТІ НА ЧЕРКАЩИНІ ПРАЦЕВЛАШТОВАНО 36 БОРЖНИКІВ

СВІТЛАНА ГЛУЩЕНКО: ЗАВДЯКИ СПІВПРАЦІ З ДЕРЖАВНОЮ СЛУЖБОЮ ЗАЙНЯТОСТІ НА ЧЕРКАЩИНІ ПРАЦЕВЛАШТОВАНО 36 БОРЖНИКІВ
56303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час візиту до Черкас заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко провела засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів та заробітної плати.

«Питання несплати аліментів, на жаль, і досі залишається соціально-чутливим. Саме від наших спільних зусиль залежить щасливе майбутнє найменших українців», – наголосила Світлана Глущенко.

Вона нагадала, що 21 січня 2019 року між Міністерством юстиції України, Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці підписано меморандуми про співробітництво. «Завдяки співпраці з Державною службою зайнятості на Черкащині вже працевлаштовані 36 боржників», – додала заступниця Міністра юстиції.

«Державні виконавці Черкащини з початку 2019 року стягнули 91,4 млн грн аліментів на користь 12 тисяч дітей», – повідомила начальник Управління державної виконавчої служби Черкащини Марія Іщенко.

«Такі результати ми отримали завдяки зусиллям державних виконавців Черкащини», – зазначив очільник юстиції Черкащини Олександр Свіренюк.

«Одним із пріоритетних напрямів роботи виконавчої служби є захист економічних прав громадян. Нам важливо, щоб працівники отримували свої законні кошти. З початку року державні виконавці області повернули майже 5 млн грн заборгованості із заробітної плати. Найбільшими боржниками по виплаті заробітної плати працівникам на Черкащині залишаються ПАТ «Азот», ПАТ «Дашуківські бентоніти», ДЗ «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14» та ДП «Корсунь-Шевченківський гранкар’єр «Сівач» ПАТ «Сівач», – додав він.

Учасники обговорили проблемні питання та зупинилися на основних показниках по даним напрямам.

По завершенню засідання штабу було проведено промо-захід «Професія приватного виконавця: доступ до професії та її переваги». У вступному слові Світлана Глущенко розповіла про законодавчі зміни в сфері примусового виконання рішень – створення нової професії приватного виконавця.

Світлана Глущенко зауважила, що у Черкаській області зберігаються позитивні тенденції по виконанню рішень судів.

Детально про переваги та особливості професії учасникам заходу розповіли приватні виконавці Черкаської області.

Із метою популяризації професії виконавця, заступник Міністра юстиції разом зі студентами Черкаського економіко-правового коледжу взяла участь у квесті «Я виконаю судове рішення, бо я виконавець!», який проходив у парку «Сосновий бір». В ігровій формі діти відтворили справжні виконавчі дії. У юнаків була лише 1 година, щоб пройти нелегкий шлях виконавця та здобути бажану перемогу.

«Наша мета – дати можливість дітям спробувати себе у ролі виконавця,  отримати неоціненний досвід, який у майбутньому стане у нагоді при виборі професії», – повідомила Світлана Глущенко.

Наприкінці робочого візиту до Черкас Світлана Глущенко завітала до діток, які наразі відпочивають та оздоровлюються у черкаському санаторії «Сосновий бір». Поговорили про їхні права, зокрема про право на захист, освіту та відпочинок за кордоном. «Приємно вражена тим, що у такому юному віці дітвора обізнана у своїх правах та цікавиться ними», – зазначила вона.

«Майбутнє кожної нації – це діти, і наше завдання як дорослих – відкрити всі можливості, щоб вони змогли вирости розумними, успішними та щасливими», – наголосив Олександр Свіренюк.

 

Автор статті: Міністерство Юстицій

Теги: Мін’юст,новина,робота

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео