Всеукраїнська профспілка юристів

Вже 33% усіх потужностей у світі виробляють електроенергію саме із відновлюваних джерелах

Вже 33% усіх потужностей у світі виробляють електроенергію саме із відновлюваних джерелах
84251 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2018 р. потужності відновлюваної електроенергетики у всьому світі зросли на 171 ГВт. Це майже на 8% більше, ніж у 2017 році.

Більшість нових об’єктів «чистої» енергетики у 2018 р. – це майже 100 ГВт СЕС і близько 50 ГВт ВЕС.

Про такий динамічний розвиток «зеленої» енергетики у всьому світі інформує авторитетне Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA), повноцінним членом якого із 2018 р. також є Україна.

Загалом, на глобальному ринку встановлено понад 2300 ГВт потужностей «чистої» електроенергетики. Це вже третина від усіх об’єктів, що виробляють електроенергію у всьому світі.

Зокрема, найбільше «чисте» джерело електроенергії у світі – це гідроенергетика із майже 1200 ГВт. Решта потужностей – це:

- вітроенергетика -  564 ГВт;

- сонячна енергетика – 480 ГВт;

- біоенергетика – 121 ГВт;

- геотермальна – 13 ГВт;

- енергія хвиль – 500 МВт.

Країни, що повністю використовують потенціал відновлюваної енергетики, отримають низку соціально-економічних вигод, а також декарбонізацію своєї економіки.

«Тож «зелена» енергетика – один із незворотніх курсів на енергетичну незалежність, яким вже давно рухаються провідні країни світу і який обрала Україна на свою користь», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Теги: відновлювані джерела,електроенергії

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео