Всеукраїнська профспілка юристів

Україна та Таїланд налагоджують співпрацю у «чистій» енергетиці

Україна та Таїланд налагоджують співпрацю у «чистій» енергетиці
56264 ПЕРЕГЛЯДІВ

На запрошення Міністерства закордонних справ Таїланду та Агентства міжнародного співробітництва Таїланду (TICA) представник Держенергоефективності вперше візьме участь у щорічній міжнародній навчальній програмі «Зелена енергетика для низьковуглецевого суспільства» у травні ц.р. у Таїланді.

«Вітаю Марину Мілову, заступника начальника відділу Департаменту технічного регулювання енергоефективності, яка пройшла конкурсний відбір TICA», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Під час семінарів представник Держенергоефективності презентуватиме Україну, її здобутки і подальші плани розвитку «чистої» енергетики на шляху до енергонезалежності та декарбонізації економіки.

Обмін досвідом із представниками ще 20 країн відбудеться на базі Чіангмайського університету.

«Ми цінуємо можливість налагодження співпраці із Таїландом, який  поставив за мету досягти 35% «зеленої»  електроенергії у 2037 році (https://thediplomat.com/2019/03/thailands-renewable-energy-transitions-a-pathway-to-realize-thailand-4-0)», - прокоментував С.Савчук.

Цікаво, що у 2018 р. у Таїланді впроваджено інноваційну технологію блокчейну та видано першу в країні «зелену» облігацію.

«Впевнений, що партнерство із Таїландом дозволить напрацювати ефективні підходи для розвитку низьковуглецевого суспільства в Україні», - повідомив С.Савчук.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Теги: Україна,співпраця,Таїланд,енергетика

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео