Всеукраїнська профспілка юристів

Олександр Саєнко відкрив Центр оцінювання кандидатів на посади державної служби

Олександр Саєнко відкрив Центр оцінювання кандидатів на посади державної служби
28312 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко у четвер, 21 лютого, взяв участь у відкритті Центру оцінювання кандидатів на посади державної служби на базі Національного агентства України з питань державної служби.

Під час заходу Міністр підкреслив, що напередодні відкриття Центру було опубліковано важливий документ – Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

«Ми відмовляємось від застарілих підходів у професійному навчанні, вивчаємо питання розширення ринку освітніх послуг в сфері підвищення кваліфікації, запроваджуємо нові професійні сертифікатні програми, цікаві онлайн-курси. А для всіх бажаючих взяти участь у конкурсі на посади державної служби відсьогодні на базі НАДС починає працювати Центр оцінювання, який на першому етапі своєї роботи проведе тестування кандидатів на посади фахівців з питань реформ і посади державної служби категорії «А», а згодом й усіх бажаючих стати держслужбовцем», – сказав Олександр Саєнко.

Указаний Центр оцінювання має можливість забезпечити проведення тестування всіх бажаючих взяти участь у конкурсі на посади державної служби. Передбачається, що після проходження етапів тестування кандидат отримує сертифікат про його проходження і в центральному органі виконавчої влади буде проходити лише етапи розв’язання ситуаційних завдань і співбесіди.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко також повідомив, що у 2019 році працюватиме перша черга Центру (55 робочих місць). На першому етапі тестування будуть проходити кандидати на посади фахівців з питань реформ і кандидати на посади державної служби категорії «А». Введення у дію другої черги Центру оцінювання дозволить одночасно провести тестування 100 кандидатів на посади державної служби.

«Державна служба – це основа ефективного управління. А люди – найголовніша цінність», – резюмував Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

Довідково

З метою виконання функцій з оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби та на виконання Стратегії реформування державного управління України на період до 2021 року і розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 липня 2018 р. № 474-р «Деякі питання реалізації реформи державного управління» прийнято рішення про реорганізацію Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Зазначена реорганізація дозволить оптимізувати організацію та процедури оцінювання кандидатів на посади державної служби, покращити спроможність конкурсних комісій та НАДС, оперативно та ефективно забезпечувати проведення конкурсів на зайняття посад державної служби, а також розвантажить центральні органи виконавчої влади від надмірних конкурсних процедур.

Теги: Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко,Національне агентство України з питань державної служби

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео