Всеукраїнська профспілка юристів

Завершено розслідування щодо правоохоронців за розголошення державної таємниці

Завершено розслідування щодо правоохоронців за розголошення державної таємниці
112083 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчими управління спеціальних розслідувань за процесуального керівництва прокурорів відділу Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України завершено розслідування кримінального провадження стосовно колишнього заступника начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України та його співучасника – оперуповноваженого цього підрозділу за фактами розголошення державної таємниці.

Дії підозрюваних кваліфіковано: керівника за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 328 КК України (організація розголошення відомостей, що становлять державну таємницю вчинене за попередньою змовою групою осіб, за відсутності ознак державної зради або шпигунства), а його підлеглого за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 328 КК України (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю вчинене за попередньою змовою групою осіб, за відсутності ознак державної зради або шпигунства).

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення підозрюваних і їх захисників з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду.

Нагадаємо, що зазначений колишній керівник підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обвинувачується також і у перевищенні влади та вчиненні за спеціально спланованою операцією, із залученням цивільних осіб (так званих «тітушок») в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса в м. Києві біля міської лікарні № 17 провокації та наступного спільного з працівниками столичного спецпідрозділу «Беркут» незаконного затримання 6 активістів громадського руху «Автомайдан», застосування до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та умисне пошкодження їх автомобілів.

У подальшому відповідно до злочинного плану активістів доставили до одного з райуправлінь міліції м. Києва, де правоохоронці та тітушки надали завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням невинних громадян у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Разом з тим судовий розгляд справи до цього часу не розпочато у зв’язку з постійним поданням та тривалими розглядами заяв про відводи та самовідводи суддів Дніпровського районного суду м. Києва, перенесення судових засідань з різних причин тощо.

Теги: Дніпровського районного суду м. Києва,Генеральна прокуратура України

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео