Всеукраїнська профспілка юристів

Верховний Суд підтримав обґрунтовану позицію Генеральної прокуратури України щодо повернення у власність держави нерухомого майно вартістю 3 млн грн

Верховний Суд підтримав обґрунтовану позицію Генеральної прокуратури України щодо повернення у власність держави нерухомого майно вартістю 3 млн грн
56027 ПЕРЕГЛЯДІВ

У лютому 2015 року органами прокуратури виявлено факт реалізації злочинної схеми з метою протиправного відчуження від держави нерухомого майна по вул. Панаса Мирного у м. Києві площею 1900 кв м та вартістю 3 млн грн.

Так, господарським судом м. Києва та Київським апеляційним господарським судом у 2009-2010 роках ухвалено незаконні рішення, якими безпідставно визнано право приватної власності на адміністративну будівлю за вказаною адресою за НО «Укрплемоб’єднання», яке у подальшому, з метою легалізації викраденого державного майна і унеможливлення повернення державі, відчужило його третім особам.

У результаті таких протиправних маніпуляцій держава була позбавлена прав власності на згадану будівлю без будь-якої компенсації.

Постановою Вищого господарського суду України від 08.07.2015 згадані судові рішення скасовані.

Послідовно відстоюючи державні інтереси Генеральна прокуратура України звернулася до суду з позовною заявою до одного із ТОВ про визнання права власності на нерухоме майно за державою та повернення його з незаконного володіння.

Рішенням господарського суду міста Києва від 25.07.2016, залишеним в силі постановою Київського апеляційного господарського суду від 11.09.2018, позов прокурора задоволено повністю.

Не полишаючи спроб закінчити реалізацію злочинних намірів по протиправному заволодінню державним майном зазначене ТОВ звернулося із касаційною скаргою на судові рішення першої та апеляційної інстанцій.

Зважаючи на активну та принципову позицію Генеральної прокуратури України і безпідставність доводів відповідача, постановою Верховного Суду законні та обґрунтовані судові рішення попередніх інстанцій залишено без змін.


Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео