Всеукраїнська профспілка юристів

Правові клуби PRAVOKATOR розширюють формат діяльності

Правові клуби PRAVOKATOR розширюють формат діяльності
167693 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року на базі правових клубів «PRAVOKATOR» проведено понад 250 заходів. У них взяли участь близько 5,9 тис. осіб. Цього року аудиторія значно збільшиться. Адже клуби активно розвиватимуть інноваційні формати надання послуг, зокрема – онлайн.

«Правові клуби – це майданчики, які забезпечують подальший розвиток системи надання безоплатної правової допомоги. Вони стали місцем зустрічей правничих спільнот, інноваційним «хабом» у сфері права. Важливо, що всі послуги надаються безкоштовно», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Перший в Україні клуб «PRAVOKATOR» почав працювати у Дніпрі наприкінці березня минулого року. Харківський та Одеській – у травні. У червні відкрито правовий клуб у Львові, у грудні – у Києві.

Створення мережі правових клубів стало можливим завдяки співпраці Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги, Посольства США в Україні та посольства Канади в Україні, Міжнародного фонду «Відродження», українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні». Також свою допомогу при відкритті правових клубів надали Офіс Ради Європи в Україні та Агентство УВКБ ООН у справах біженців (UNHCR).

Минулого року на базі правових клубів «PRAVOKATOR» відбулося багато заходів різного формату – від традиційних круглих столів, семінарів до телемостів. Зокрема, провели  тренінги з soft skills та hard skills для працівників системи БПД та адвокатів, які залучаються до надання БВПД.  Проходили навчання громадські та сімейні радники. Відбулися семінари й круглі столи з  протидії домашньому насильству. Напрацьовувалися нові механізми взаємодії з органами місцевого самоврядування та держаними структурами. Проходили заходи, присвячені особливостям реалізації пенсійної, адміністративної, судової, освітньої, медичної реформ та ін.

«На цей рік планів багато. На базі правових клубів реалізовуватимуться комплексні проекти за сприяння українських та іноземних партнерів. Один із напрямків розвитку – ширше використання інтернет-технологій. Це створення дистанційних курсів, в тому числі з відкритим доступом для широкого загалу, відеоканалів з інтерактивною участю аудиторії з лектором», – говорить Олексій Бонюк.

Довідково. Правові клуби «PRAVOKATOR» – це перша мережа комунікаційних платформ серед державних установ, що створена в системі безоплатної правової допомоги для професійного навчання та розвитку персоналу системи БПД,  правничої спільноти  та інших зацікавлених сторін; для мережування та об’єднання зусиль професійної правничої спільноти та експертного середовища; обміну досвідом, генерування та впровадження інноваційних практик у сфері права; місце для налагодження діалогу між державною владою та громадянським суспільством.

Щоб стати партнером мережі правових клубів «PRAVOKATOR», звертайтеся:  

Pravokator.Київ: вул. Дмитрівська, 80, м. Київ;  e-mail: [email protected]

Pravokator.Одеса: вул. Велика Арнаутська, 61, м. Одеса;  e-mail: [email protected]

Pravokator.Львів: вул. М. Костомарова, 1-3, м. Львів;  e-mail: [email protected]

Pravokator.Дніпро: вул. В. Жуковського, 21А, м. Дніпро;  e-mail: [email protected]

Pravokator.Харків: просп. Науки, 77, м. Харків;  e-mail: [email protected]

Теги: PRAVOKATOR,Юридичні послуги,Україна

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео