Всеукраїнська профспілка юристів

БЕБ затвердило Антикорупційну програму на 2023-2024 роки

БЕБ затвердило Антикорупційну програму на 2023-2024 роки
301479 ПЕРЕГЛЯДІВ

Антикорупційна програма Бюро економічної безпеки України на 2023-2024 роки спрямована на подальше впровадження механізмів прозорості, доброчесності та усунення корупційних ризиків з урахуванням викликів в умовах воєнного стану.

Програма обговорювалася з громадскістю у форматі електронного обговорювання, а також під час зустрічей керівництва БЕБ з представниками вітчизняних та іноземних організацій. Зокрема у ній враховано зауваження фахівців Консультативної місії Європейського Союзу (KMЄC). Крім того, програма містить план завдань і заходів з реалізації засад антикорупційної політики БЕБ до 2024 року.

“У програмі розроблені механізми, які поліпшать існуючу систему запобігання і протидії корупції в БЕБ з урахуванням специфіки діяльності. Основний акцент у ній зроблено на упередження, тобто оцінювання корупційних ризиків і подальше їх оперативне усунення”, - зазначив Директор БЕБ Вадим Мельник.

Нагадаємо, що при БЕБ діє робоча група з оцінювання корупційних ризиків, до якої входять і міжнародні експерти. Представники групи були залучені до створення антикорупційної програми. Зокрема, ними вже проаналізовано результати оцінювання корупційних ризиків у першому півріччі цього року, проведено анонімне опитування, результати якого проаналізовано і враховано в Антикорупційній програмі.

За словами керівника Сектору запобігання та виявлення корупції Андрія Грами, ідентифікацію корупційних ризиків проведено шляхом аналізу нормативно-правових документів БЕБ, індивідуального спілкування з фокус-групою та моделюванням способів вчинення корупційних правопорушень. Крім того, проаналізовано матеріали дисциплінарних проваджень, службових розслідувань та пов’язаних з корупцією правопорушень.

Антикорупційна програма також передбачає проведення постійних навчань та участь працівників БЕБ у програмах антикорупційного спрямування. Співробітники КМЄС, які долучені до процесу моніторингу її виконання, вже провели тренінг із запобігання корупції для працівників БЕБ.

З перших днів роботи БЕБ заявило про свою принципову позицію щодо боротьби з корупцією. Нагадаємо, нещодавно співробітники Департаменту детективів внутрішньої безпеки та захисту працівників Бюро економічної безпеки України виявили факти шахрайських дій групи осіб, які за грошову винагороду пропонували працевлаштування до БЕБ. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/pivmiljona-za-posadu-v-beb-viyavleno-shahrajsku-shemu-z-pracevlashtuvannya-do-byuro

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео