Всеукраїнська профспілка юристів

АМКУ виявила змову між двома компаніями на тендерах «Укргазвидобування»

АМКУ виявила змову між двома компаніями на тендерах «Укргазвидобування»
7630 ПЕРЕГЛЯДІВ

ТОВ «Метрокуб» і «БК Будресурс», за даними Антимонопольного комітету, імітували конкуренцію, що спотворили результати тендерів АТ «Укргазвидобування». Їм тепер не можна брати участь у публічних закупівлях.
Ці порушення Антимонопольний комітет виявив на п’яти тендерах із закупівлі «Укргазвидобуванням» та його філіями послуг із будівництва електромереж, трубопроводів, аеродромів, шосе, закупівлі будівельних матеріалів та оренди вантажівок.
Компанії, зокрема, використовували одну електронну пошту та телефонний номер, провадили сталі господарські відносини, створювали електронні файли з одного комп’ютера, робили в документах однакові помилки, мали спільну ІР-адресу та подавали свої пропозиції майже одночасно на одному й тому ж майданчику.
Колегія АМКУ дійшла висновку, що такі дії не можуть бути випадковими, а докази свідчать про координацію діяльності цих компаній між собою, що є порушенням антимонопольного законодавства. На компанії було накладено штраф загальною сумою майже 10 мільйонів гривень.
Варто зазначити, що власником ТОВ «Метрокуб» у реєстрі юридичних осіб зазначено Колісника Романа Миколайовича, а «БК Будресурс» - Савченко Григорія Ілліча. Обидва не є відомими публічними особами.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Антимонопольний комітет України,Тендери
Автор: News Ukraine

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео