Всеукраїнська профспілка юристів

На Дніпропетровщині викрито корупційну «схему» видачі земельних ділянок в оренду

На Дніпропетровщині викрито корупційну «схему» видачі земельних ділянок в оренду
86633 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області задокументували причетність до організації даної «схеми» першого заступника міського голови однієї з об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та адвоката, що виконував роль посередника.

Встановлено, що у жовтні минулого року задля отримання в оренду земельних ділянок для ведення підприємницької діяльності представник комерційної структури звернувся до ОТГ. Останньому повідомили про умови, за яких підприємець отримає земельні ділянки та безперешкодно буде вести господарську діяльність. Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання першим заступником міського голови ОТГ 140 тисяч гривень неправомірної вигоди за вирішення зазначеного питання. Вказана сума отримувалася у три етапи на картковий рахунок посередника.

Сьогодні, 2 вересня, після перерахування останнього «траншу» - 65 тисяч гривень, першого заступника міського голови об’єднаної територіальної громади було затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео