Всеукраїнська профспілка юристів

Викрито посадовців Одеської залізниці у системному хабарництві

Викрито посадовців Одеської залізниці у системному хабарництві
58165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативники управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції, слідчі поліції області за процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону затримали начальника служби регіональної філії Одеської залізниці та заступника директора філії одного з центрів ПАТ «Укрзалізниця». 

Слідством встановлено, що посадові особи регіональної філії «Одеська залізниця» налагодили злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за прийняття в експлуатацію збудованих колій, а також надання розстрочки на поетапну поставку матеріалів згідно договорів. 

Правоохоронцями було зібрано матеріали причетності до корупційної «схеми» начальника служби регіональної філії та інженера, якого згодом було призначено на посаду заступника директора одного з центрів ПАТ «Укрзалізниця». За прийняття в експлуатацію збудованої колії фігуранти вимагали від керівника підприємства 200 тисяч гривень неправомірної вигоди.

У четвер, 29 серпня, посадовці були затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)  Кримінального кодексу України. 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео