Всеукраїнська профспілка юристів

На Тернопільщині викрили сільського голову в корупційних схемах видачі землі

На Тернопільщині викрили сільського голову в корупційних схемах видачі землі
29276 ПЕРЕГЛЯДІВ

Затримали посадовця оперативники управління захисту економіки в Тернопільській області, слідчі слідчого управління поліції області за процесуального керівництва обласної прокуратури під час одержання неправомірної вигоди. 

Правоохоронці встановили, що сільській голова за певну грошову  винагороду допомагав громадянам, які звернулися з відповідною заявою до сільської ради, безперешкодно отримувати земельні ділянки. У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 КК України, було задокументовано факт вимагання посадовцем 20 тисяч гривень неправомірної вигоди. А саме, винесення на сесію сільської ради заяви та подальше позитивне вирішення питання про надання в оренду земельної ділянки для ведення підприємницької діяльності. 

У вівторок, 20 серпня, оперативники управління захисту економіки в Тернопільській області, слідчі слідчого управління поліції Тернопільщини за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали сільського голову в службового кабінету та вилучили отриману ним «винагороду». 

Останнього затримано порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення про підозру. 

 

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео