Всеукраїнська профспілка юристів

На Київщині керівник громадської організації вимагав хабар за «спокійне ведення бізнесу»

На Київщині керівник громадської організації вимагав хабар за «спокійне ведення бізнесу»
226021 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативниками Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Київської області викрито та припинено злочинну схему вимагання коштів з підприємців, яку організував очільник громадської організації. 

Встановлено, що представник ГО вимагав 5,6 тисячі доларів США неправомірної вигоди з представника приватного акціонерного товариства, яке спеціалізується на наданні послуг у сфері поводження з відходами у м. Києві. За визначену суму обіцяв не створювати умов, направлених на блокування  господарської діяльності комерційної структури.

Сьогодні, 22 серпня, керівника громадської організації було затримано одразу після одержання вказаної суми неправомірної вигоди.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео