Всеукраїнська профспілка юристів

На Черкащині поліція та військова прокуратура затримали на хабарі начальника сектору ДСНС області

На Черкащині поліція та військова прокуратура затримали на хабарі начальника сектору ДСНС області
169788 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підполковник служби цивільного захисту вимагав та отримав 1350 доларів США неправомірної вигоди за погодження документів на придбання квартир для працівників рятувальної служби. Його затримали на під час отримання другого "траншу"  - 850 доларів США.

Оперативники Управління захисту економіки в Черкаській області, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва військової прокуратури Черкаського гарнізону викрили в отриманні неправомірної вигоди начальника одного з секторів Управління ДСНС України у Черкаській області.
Під час слідства правоохоронці встановили, що неправомірну вигоду підполковник вимагав від суб’єкта господарювання у сфері надання ріелторських послуги. За певну винагороду посадовець гарантував сприяти у  прийняті документів на придбання трьох квартир для працівників ДСНС відповідно до Порядку забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб  рядового  і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу. Також посадовець обіцяв у подальшому направити їх до Державної іпотечної установи. 

Сьогодні, 14 серпня, керівника сектору було затримали під час одержання ним другого «траншу» - 850 доларів США. 

Раніше, 22 липня, поліцейські задокументовали факт одержання фігурантом 500 доларів США у якості неправомірної вигоди за реалізовану квартиру. 

Наразі підполковник цивільного захисту затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ та обрання запобіжного заходу.
  

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео