Всеукраїнська профспілка юристів

Начальника митного посту «Просяне» Луганської митниці Державної фіскальної служби викрито під час одержання хабара

Начальника митного посту «Просяне» Луганської митниці Державної фіскальної служби викрито під час одержання хабара
168344 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводження Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, 24.04.2019 викрито начальника митного посту «Просяне» Луганської митниці Державної фіскальної служби, який систематично, упродовж останніх 5 місяців, вимагав та отримував неправомірну вигоду від громадян, які проживають на окупованих територіях Луганської та Донецької областей за безперешкодний перетин вантажної техніки через митний пост з Російської Федерації, в загальному розмірі 2100 доларів США.

Відразу після чергового одержання неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США начальника митного посту «Просяне» затримано в порядку ст. 208 КПК України, проводяться першочергові слідчі дії, готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Довідково: за скоєння вказаного злочину кримінальним кодексом України передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Теги: Державна фіскальна служба,корупція,хабар,злочин,Луганська митниця

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео