Всеукраїнська профспілка юристів

Повідомлено про підозру колишньому голові Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

Повідомлено про підозру колишньому голові Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції
224362 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, під процесуальним керівництвом Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях, Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Служби безпеки України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Так, 23.04.2019 повідомлено про підозру колишньому голові Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у тому, що він не вчинив дії, спрямовані на належне виконання бюджетної програми КПКВК 2505150 «Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції».

Наразі вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Разом з тим, за вчинення вказаного кримінального правопорушення, на даний час уже засуджено директорів суб’єктів господарювання, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції укладались договори про закупівлю послуг з психологічної реабілітації осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції, хоча в дійсності вказані послуги в повному обсязі надані не були.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: антитерористична операція,злочин,Державна служба України

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео