Всеукраїнська профспілка юристів

Броварською місцевою прокуратурою виявлено недобросовісного орендаря землі, який не сплатив до місцевого бюджету понад 840 тис грн

Броварською місцевою прокуратурою виявлено недобросовісного орендаря землі, який не сплатив до місцевого бюджету понад 840 тис грн
84063 ПЕРЕГЛЯДІВ

Встановлено, що підприємство з 2005 року орендує земельну ділянку площею 3,7324 га, яка знаходиться у межах смт. Калинівка Броварського району для будівництва митно – ліцензійного терміналу в смт. Калинівка.

Лише за втручання місцевої прокуратури податкова інспекція з’ясувала, що підприємство декларації з плати на землю (орендна плата за земельні ділянки комунальної власності) за 2016, 2017 та 2018 не подавало, тому контролюючий орган провів камеральні та позапланові документальні перевірки у орендаря. За результатами яких виявлено несплату до місцевого бюджету орендної плати у розмірі більше 840 тис грн.

Разом з тим, ні орган місцевого самоврядування, ні контролюючий орган починаючи з 2016 року не вживав достатніх заходів з метою стягнення заборгованості до місцевого бюджету.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура скерувала позов керівника Броварської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Калинівської селищної ради Броварського району Київської області до підприємства про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі у розмірі понад 840 тис грн.

Теги: Броварська місцева прокуратура ,Калинівська селищна рада Броварського району Київської області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео