Всеукраїнська профспілка юристів

На хабарі затримано начальника відділу Державної екологічної інспекції в Херсонській області

На хабарі затримано начальника відділу Державної екологічної інспекції в Херсонській області
195890 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України слідчими управлінням ГУ Нацполіції в Херсонській області за оперативного супроводження співробітників УЗЕ в Херсонській області і працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБ України в Херсонській області, на хабарництві викрито начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів та атмосферного повітря Державної екологічної інспекції в Херсонській області.

Так, установлено, що за не притягнення громадянина України до відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства та не перешкоджання подальшого здійснення ним підприємницької діяльності, посадовець вимагав неправомірну вигоду в сумі 3 тис доларів США.

07.02.2019 після одержання хабара начальника відділу екологічної інспекції області затримано.

Планується повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також звернення до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Теги: УСБ України в Херсонській області,Державна екологічна інспекція Херсонській області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео