Всеукраїнська профспілка юристів

На Луганщині внутрішня безпека затримала чоловіка за спробу дати хабара поліцейському

На Луганщині внутрішня безпека затримала чоловіка за спробу дати хабара поліцейському
251384 ПЕРЕГЛЯДІВ

За здійснення незаконних операцій, пов'язаних з металобрухтом, поліція повідомила про підозру мешканцю Лисичанська та вилучила його завантажене металом авто. Чоловік спробував повернути транспорт і запропонував неправомірну вигоду начальникові слідчого відділу. Поліцейський повідомив про це керівництво та співробітників підрозділу  внутрішньої безпеки.

Співробітники поліції Лисичанська отримали інформацію про особу, яка займається незаконною господарською діяльністю, пов’язаною з кольоровим та чорним металобрухтом. Відомості знайшли своє підтвердження.

Слідчі поліції розпочали за викритим фактом кримінальне провадження за ст.213 Кримінального кодексу України. У рамках справи поліцейські вилучили автомобіль чоловіка, завантажений металовиробами.

Згодом 30-річний підприємець прийшов до начальника слідчого відділу Лисичанського відділу поліції у Луганській області зі спробою надати «винагороду» за повернення йому вилученого транспортного засобу. Однак капітан поліції про таку пропозицію відразу повідомив керівництво та Управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ.

За матеріалами УВБ НПУ Лисичанською місцевою прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України. 

Наступного разу, коли фігурант прийшов до службового кабінету посадовця поліції і передав 200 доларів США у якості обіцяного хабара, його затримали працівники Луганського управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ, слідчі обласної поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Лисичанська.

Санкція інкримінованої чоловікові статті за хабародавство передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Його подальшу долю вирішить суд. 

Теги: хабар,поліція,металобрухт

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео