Всеукраїнська профспілка юристів

Прокурор ОГП Анна Пишна проводить фінансові махінації та пов’язана з російською сектою «АллатРа»: чи перевірять її правоохоронці?

Прокурор ОГП Анна Пишна проводить фінансові махінації та пов’язана з російською сектою «АллатРа»: чи перевірять її правоохоронці?
131447 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурор відділу Офісу Генерального прокурора Пишна Анна Петрівна співпрацює з терористичною сектою «АллатРа» та разом з чоловіком «відмиває» незаконно зароблені кошти. Йдеться у розслідуванні видання PressCenter.

Пишна (Замкова) Анна Петрівна – прокурор відділу виконання функцій прокуратури щодо неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом управління ювенальної юстиції Генеральної прокуратури України. З 10 вересня 2020 року вона є членом третьої кадрової комісії обласних прокуратур з атестації прокурорів місцевих прокуратур, військових прокуратур гарнізонів (на правах місцевих).

Не зважаючи на свою роботу в Офісі Генерального прокурора, Анна Пишна, згідно журналістського розслідування, активно співпрацює з сумнозвісною сектою «АллатРа». Це – без перебільшення терористична організація, напряму пов’язана з російським ФСБ, фінансуванням повномасштабної агресії РФ та матеріальним забезпеченням окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України. Адепти секти прогнозують кінець світу 12 грудня 2024 року, і єдиною особою, яка може врятувати людство, месією, називають президента РФ Владіміра Путіна. Релігія «АллатРа» – це невдалий і нелогічний мікс майже всіх езотеричних текстів, її фіктивний лідер Данілов «є втіленням Архангела Гавриїла і носієм Святого Духа», а також ще безлічі різних святих з усіх релігій світу. Данілов начебто здатний лікувати на відстані, безконтактно битися, вбивати і воскрешати, спілкуватися з Богом і прибульцями. Йому також відомі всі космічні таємниці. Данілов навіть «спілкується» з позаземними цивілізаціями, проводячи з ними прямі ефіри (зі спец ефектами досить сумнівної якості).

Примітно що секта має чималі ресурси та представництва в багатьох країнах світу, а частина її прихильників – відомі українські політики, співробітники правоохоронних структур, бізнесмени та зірки шоу-бізнесу. Зокрема, адептами релігійної секти «АллатРа» є Іван Баканов, Надія Савченко, Віталій Козловський та інші. Більшість прихильників секти не тільки відкрито підтримують РФ, а і корегують ворожий вогонь та співпрацюють з ворогом як на окупованих, так і на підконтрольних Україні територіях. Є і підозрювані у державній зраді, тероризмі та спробі державного перевороту на користь РФ. Чимало адептів «АллатРа» мають російське громадянство, бізнес в РФ, або так чи інакше пов’язані з країною-агресором. Секта фігурує у кримінальних провадженнях як терористична організація.

Але повернемося до прокурора Анни Пишної. Минулого року вона вийшла заміж за київського адвоката Пишного Михайла Миколайовича, засновника та колишнього керівника Адвокатського об’єднання «Закон і Право», змінивши прізвище (до заміжжя – Замкова Анна Петрівна). За даними журналістів Михайло Пишний, без перебільшення, аферист і злочинець. Він допомагає уникнути відповідальності об’єктивно винуватим особам, прикриває і «відмазує» їх у судах, використовуючи будь-які, здебільшого, незаконні методи – погрози, підкуп чи відвертий тиск «з гори». Неодноразово Пишний був захисником обвинувачених у справах щодо рейдерських захоплень майна. Примітно, що його клієнти завжди «виходили сухими з води», а сам Пишний отримував досить серйозні гонорари.

Зокрема, у результаті журналістського розслідування стало відомо, що Михайло Пишний допоміг обвинуваченому в державній зраді одіозному екс-нардепу Олександру Онищенку повернути у свою власність заарештоване державою ТОВ «Майдан Плаза».

Михайло Пишний також є активним адептом секти «АллатРа». Він молодий чоловік – йому лише 40 років. Отримавши ліцензію адвоката у 2011 році, він зробив досить успішну кар’єру. Адже участь у проросійській терористичній секті «АллатРа» дала йому змогу через впливових «однодумців» брати участь у прийнятті рішень. А також мати чималу підтримку «згори».

Михайло Пишний не є державним чи політичним діячем, тож мати уявлення про його статки можливо лише з декларації дружини – Анни Пишної. Цікаво, що статки останньої після одруження суттєво зросли.

Прокурор ОГП Анна Пишна проводить фінансові махінації та пов'язана з російською сектою «АллатРа»: чи перевірять її правоохоронці?

(за минулий рік ця сума становила 56 тисяч гривень). Тобто після одруження аліменти від батька дитини зросли майже втричі, що більше виглядає як «легалізація» незаконно отриманих грошей.

Примітно, що у декларації не вказано прибутку від адвокатської діяльності Михайла Пишного, незважаючи на те, що він активно веде практику. Також прокурор не вказує жодних грошових активів чоловіка, лише власні. Це 19 тисяч доларів США та 210 тисяч гривень готівки, і майже 6 тисяч гривень на банківському рахунку. З 22 рахунків у банках з 2022 року у 2023-му лишилося лише три, а з 11-ти кредитів – два. Тобто після одруження з Михайлом Пишним прокурор закрила їх більшість.

Згідно з реєстром «Опендатабот» 2 вересня 2024 року Михайло Пишний продав майнові права на суму 17 087 500 грн.

Прокурор ОГП Анна Пишна проводить фінансові махінації та пов'язана з російською сектою «АллатРа»: чи перевірять її правоохоронці?

Відповідно норм закону «Про запобігання корупції», суттєві зміни у майновому стані необхідно внести до декларації протягом десяти днів від дати отримання прибутку. Втім термін збіг, а Анна Пишна так цього і не зробила.

Втім, очевидно, що переважну частину активів і майна, своїх та чоловіка, Анна Пишна просто не вказала у документі. Бо походження грошей, отриманих у співпраці з російськими спецслужбами, пояснити важко. Втім, легалізувати їх цілком можливо. Вже після подання декларації за 2023 рік Анна Пишна вносить суттєві зміни у документ. Вона декларує продаж автомобіля за 450 тисяч гривень. Мова йде про раніше подарований чоловіком автомобіль Skoda за 349 603 грн. Тобто вартість авто «зросла» на майже 100 тисяч гривень. Невідомо, чи його вартість була свідомо занижена у документі, чи відбувся сам акт дарування, чи цей автомобіль взагалі існував і чому цей «подарунок» поспішно купували і декларували в останні дні 2023 року. Проте, факт очевидний – майже півмільйона гривень подружжя «відмили».

Тож зважаючи на активну підтримку працівника Офісу Генерального прокурора Анни Пишної терористичної проросійської секти «АллатРа» та її фінансові махінації виникають ряд питань. Наприклад, чому у вищому органі прокуратури України, який організовує та координує діяльність усіх органів прокуратури працює людина, безпосередньо пов’язана з російськими спецслужбами? Чому прокуратура не аналізує фінансову звітність своїх співробітників? Чи перевіркою декларацій повинні займатися журналісти, а не Національне агентство з питань запобігання корупції?

Втім, ці питання риторичні. Варто лише згадати, що секта має дуже високих покровителів. Які, свого часу, «призначили» і адепта «АллатРа» Івана Баканова на посаду голови СБУ. Прикро визнавати, що на десятий рік війни з РФ, у вищих владних колах досі перебувають люди з проросійськими поглядами, які активно працюють на знищення української державності.

 

Теги: Надія Савченко, АллатРа, Анна Пишна, Михайло Пишний, Офіс Генерального Прокурора, Віталій Козловський, ТОВ «Майдан Плаза», НАЗК, КА2203ЕХ, СБУ, ОГП, Іван Баканов

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео