Всеукраїнська профспілка юристів

Оголошено підозру одному із керівників Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА у службовій недбалості, що завдало матеріальних збитків бюджету у понад мільйон гривень

Оголошено підозру одному із керівників Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА у службовій недбалості, що завдало матеріальних збитків бюджету у понад мільйон гривень
166551 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення групою осіб понад мільйона гривень коштів, виділених з держбюджету для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Кіровоградського обласного художнього музею, встановлено причетність до вчинення вказаного злочину заступника начальника Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА.

Зокрема, вказана особа відповідно до акту приймання-передачі прийняла устаткування, що на той момент і на момент проведення розрахунків фактично придбано та встановлено не було. Крім того, він не забезпечив контроль за фактичними обсягами і якістю проведених робіт, відповідністю їх проектам, технічним умовам і стандартам. Вказане спричинило тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на суму понад мільйон гривень.

Наразі посадовцеві оголошено підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Окрім того, нагадаємо, що за процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадження щодо двох керівників приватних підприємств (підрядник та субпідрядник), які при виконанні вищезазначених робіт, за попередньою змовою, завищили вартість фактично придбаного та встановленого устаткування з метою особистого збагачення. За результатами проведеної судово-економічної експертизи встановлено, що сума збитків, завданих злочинними діями підозрюваних, становить понад один мільйон гривень.

Фігурантам справи повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Справу направлено до суду.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео