Всеукраїнська профспілка юристів

Органи прокуратури Рівненщини працюють для захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

Органи прокуратури Рівненщини працюють для захисту інтересів держави у сфері земельних відносин
55524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Органи прокуратури Рівненської області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Рівненською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі на території Клеванської селищної ради, призначення якої – обслуговування виробничих будівель заводу продтоварів.

Встановлено, що з 2016 року приватне товариство користувалося земельною ділянкою площею понад 1 га незаконно, оскільки дія договору оренди, укладеного з органом місцевого самоврядування, закінчилася. Водночас заходів щодо поновлення вказаного договору або повернення земельної ділянки до земель запасу селищної ради орендарем здійснено не було.

Через створені законному власнику землі перешкоди у її розпоряджанні та використанні місцевий бюджет не отримував відповідні кошти.

У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів громади і держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою про повернення державі в особі Клеванської селищної ради земельної ділянки, вартість якої становить понад 2,5 млн гривень.

Рішенням господарського суду Рівненської області від 02.05.2018 позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено у повному обсязі.

Відтак, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненщини, припинено незаконне користування землею вартістю понад 2,5 млн грн та повернуто її державі.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео