Всеукраїнська профспілка юристів

Генеральною прокуратурою України стягнуто у дохід держави майже 1,5 млн грн

Генеральною прокуратурою України стягнуто у дохід держави майже 1,5 млн грн
220814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки активній участі Генеральної прокуратури України 15.02.2018 Верховним Судом скасовано незаконне рішення апеляційної інстанції та залишено в силі рішення місцевого господарського суду про задоволення позову прокурора.

Так, у квітні 2017 року перший заступник керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури звернувся з позовом до суду в інтересах Державної фіскальної служби України, Університету Державної фіскальної служби України до Ірпінської фінансово-юридичної академії у формі товариства з обмеженою відповідальністю про визнання недійсним договору оренди майна та стягнення у дохід держави коштів, отриманих за спірним правочином.

Підставою звернення до суду слугувало те, що реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір» як об’єкт освіти підлягав безоплатному його використанню університетом для забезпечення навчального процесу. Однак, незаконно вибувши із державної власності, комплекс будівель передано у платне користування позивачу на умовах оренди.

Рішенням господарського суду Київської області позовні вимоги прокурора задоволено.

Водночас суд апеляційної інстанції не підтримав позицію прокуратури та позивачів, рішення суду першої інстанції скасував і відмовив у задоволенні позову.

Послідовно відстоюючи інтереси держави, прокуратура Київської області на незаконне судове рішення внесла касаційну скаргу, яку Верховним Судом задоволено.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео