Всеукраїнська профспілка юристів

У Києві поліцейські припинили діяльність Інтернет-магазину з продажу наркотичних засобів

У Києві поліцейські припинили діяльність Інтернет-магазину з продажу наркотичних засобів
56936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Затримано двох фігурантів: організатора незаконного бізнесу та наркокур’єра, котрий через закладки передавав замовлення клієнтів. 

Підозрілого молодика помітили під час патрулювання співробітники полку поліції особливого призначення №1. Хлопець при появі правоохоронців почав метушитися, тож спецпризначенці вирішили перевірити його. Під час поверхневого огляду у нього виявили кілька розфасованих згортків із речовиною, схожою на канабіс.

На місце події відразу виїхали співробітники Шевченківського управління поліції.

«Ми встановили, що фігурант – 24-річний киянин, який раніше проблем із законом не мав. Завдяки проведеним оперативним заходам поліцейські з’ясували, що затриманий працював спільно із 26-річним уродженцем Львівщини. Останній орендував квартиру у Києві, де і був його  «офіс» з продажу наркотичних засобів через інтернет-магазин», - розповів начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов.

Зловмисники діяли за попередньо узгодженою схемою: в Інтернет-магазині клієнти робили замовлення, далі з ним зв’язувалися через месенджери і повідомляли, яким чином оплачувати товар. Після надходження коштів кур’єр забирав розфасовані наркотики та розкладав «закладки». Після цього замовникам відправляли фото і повідомлення з інформацією про місцезнаходження товару.  

Під час обшуків у помешканнях фігурантів правоохоронці знайшли речовини, схожі на наркотики та психотропи: амфетамін, канабіс, екстазі, марки ЛСД, синтетичний кокаїн. Більшість із вилученого було розфасовано, а відтак підготовлено до збуту. Речові докази вилучили та направили на проведення експертизи. 

Двох спільників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна. 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео