Всеукраїнська профспілка юристів

НБУ попередив про партію фальшивих купюр

НБУ попередив про партію фальшивих купюр
85069 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фальшивими купюрами в 500 гривень розраховувалися на АЗС в різних регіонах країни

У серпні 2019 рок року зафіксовано збільшення вилучення з обігу підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Як наголошується в повідомленні, мова йде про вилучення близько 60 банкнот, які збувалися в касах автозаправних станцій в різних регіонах країни (м.Київ і Київська, Закарпатська, Волинська, Черкаська, Житомирська області).

За даними НБУ, при неуважному візуальному і тактильному контролі елементів захисту банкноти без використання спеціальних детекторів, що дозволяють перевіряти справжність банкнот в ультрафіолетовому і інфрачервоному світлі, такі підробки можуть становити потенційну небезпеку.

"Тому НБУ закликає громадян, а також касових працівників банків і співробітників торгових установ, які працюють з готівкою, не забувати про основні елементи захисту банкнот гривні і способах перевірки їх достовірності", - йдеться в повідомленні.

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео