Всеукраїнська профспілка юристів

Відносно фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського ГПУ направила в суд звинувачення

Відносно фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського ГПУ направила в суд звинувачення
169321 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральна прокуратура України направила до суду звинувачення щодо фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського. Про це повідомив представник ГПУ Андрій Лисенко.

"Обвинувачувальний акт переданий до суду, готується перше засідання", - сказав Лисенко.

26 червня закінчився термін дії запобіжного заходу Павловському у вигляді нічного домашнього арешту з носінням електронного браслета. Після цього запобіжний захід було продовжено. За словами Лисенка, в подальшому продовженні домашнього арешту Павловському немає необхідності, оскільки обвинувальний акт уже переданий до суду.

Ігор Павловський з листопада 2018 перебував під вартою. На початку квітня 2019 роки йому пом'якшили підозру та  змінили обвинувачення в співорганізації на замовчування про вбивство (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). В кінці квітня 2019 року, по клопотань СБУ і ГПУ, Павловському змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт з носінням електронного браслета.

24 липня повідомлялося, що Генпрокуратура України зупинила досудове розслідування щодо підозрюваних Владислава Мангера і Олексія Левіна в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, на радницю херсонського міського голови, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року за вихід зі свого будинку. Нападник облив її концентрованої сірчаної кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків тіла, кілька місяців лежала в лікарні і перенесла кілька важких операцій. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео