Всеукраїнська профспілка юристів

На Чернігівщині за оренду земельних паїв власники отримають понад 1,06 млрд гривень

На Чернігівщині за оренду земельних паїв власники отримають понад 1,06 млрд гривень
112494 ПЕРЕГЛЯДІВ

За сприяння Вінницького Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, завідувач Сектору Державної регуляторної служби у Вінницькій області Олеся Данілова провела семінар для секретарів об’єднаних територіальних громад  Вінницької області щодо реалізації норм та практичного застосування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Семінар організовано з метою підвищення якості підготовки проектів регуляторних актів та аналізів їх регуляторного впливу, виконання заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних актів та оприлюднення інформації про здійснення регуляторної діяльності.

Завідувач Сектору висвітлила питання щодо неухильного дотримання принципів державної регуляторної політики під час: планування, розробки проектів, проведення аналізу регуляторного впливу, оприлюднення, обговорення, прийняття, відстеження результативності та перегляду регуляторних актів. Особливу увагу Завідувач Сектору звернула на практичні рекомендації щодо підготовки АРВ та М-Тесту до проектів регуляторних актів згідно вимог постанови КМУ від 16.12. 2015 року № 1151.

Крім того, завідувач Сектору наголосила на важливості висвітлення органами виконавчої влади інформації про здійснення ними регуляторної діяльності на власних офіційних веб-сайтах відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про доступ до публічної інформації», з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних».

Також Олеся Данілова надала рекомендації в частині проведення регуляторними органами заходів з оприлюднення у форматі відкритих регуляторних даних на Єдиному державному порталі відкритих даних https://data.gov.ua та ознайомила з онлайн-сервісом OpenDataПублікатор для наповнення таких наборів, розробленими за ініціативи проекту «Регуляторна мапа України».

Надалі, навчальні семінари для місцевих органів влади з питань реалізації державної регуляторної політики планується продовжувати відповідно до затвердженого план-графіку на 2019 рік.

Теги: Чернігівщина,Оренда паїв,Олеся Данілова

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео