Всеукраїнська профспілка юристів

Більше 1 млн грн щорічно отримуватимуть бюджети Херсонщини в результаті проведених у квітні земельних аукціонів

Більше 1 млн грн щорічно отримуватимуть бюджети Херсонщини в результаті проведених у квітні земельних аукціонів
140646 ПЕРЕГЛЯДІВ

 У квітні 2019 року на земельних аукціонах, організованих та проведених Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, продано права оренди на 19 земельних ділянок сільськогосподарського призначення  загальною площею 423,15 га, розташованих на території Білозерського (1 ділянка площею 5,24 га), Високопільського (3 ділянки загальною площею 27,64 га), Генічеського (4 ділянки загальною площею 77,46 га), Іванівського (1 ділянка площею 7,98 га), Каланчацького (1 ділянка площею 122,55 га), Новотроїцького (3 ділянки площею 59,58 га), Скадовського (3 ділянки загальною площею 63,04 га) та Чаплинського (2 ділянки загальною площею 59,66 га) районів Херсонщини.

Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, складає у середньому 15% від нормативної грошової оцінки та становить 1,01 млн гривень. Кошти будуть щорічно сплачуватися орендарями до бюджетів місцевих рад Херсонщини. Найбільше під час торгів зросла орендна плата за користування земельними ділянками у Скадовському, Чаплинському та Іванівському районах Херсонської області.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Теги: Бюджет Херсонщини,земельні аукціони,Держгеокадастр

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео