Всеукраїнська профспілка юристів

Повідомлено про підозру начальнику управління виконавчого комітету Полтавської міськради

Повідомлено про підозру начальнику управління виконавчого комітету Полтавської міськради
83979 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами третього відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, яке здійснюється слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та інших органів досудового розслідування під час здійснення процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні установлено, що начальник управління виконавчого комітету Полтавської міської ради упродовж 2016-2017 років зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно всупереч інтересам служби, уклав низку угод на здійснення технічного нагляду за капітальним ремонтом вулиць міста на загальну суму понад 5 млн грн із суб’єктами господарювання, які за Законом України «Про архітектурну діяльність» не мали права здійснювати такі послуги. При цьому внесені недостовірні дані до офіційних документів про обсяги і вартість виконаних цими суб’єктами послуг, внаслідок чого територіальній громаді міста спричинено матеріальну шкоду.

За фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України, 28.01.2019 зазначеному посадовцю прокурором повідомлено про підозру.

Наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваного від займаної посади та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Теги: Виконавчий комітет Полтавської міськради ,Державне бюро розслідувань

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео