Всеукраїнська профспілка юристів

На Кіровоградщині за зловживання при закупівлі судитимуть директора державного підприємства

На Кіровоградщині за зловживання при закупівлі судитимуть директора державного підприємства
111884 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратурою Кіровоградської області затверджено обвинувальний акт щодо директора Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, який вчинив злочин у сфері службової діяльності, що спричинило державному бюджету збитки у розмірі 261 тис грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовець, діючи в інтересах третіх осіб, при проведенні закупівлі селекційного комбайну за державні кошти уклав додаткову угоду з метою безпідставного завищення вартості предмету договору. Відповідно до висновку судово–економічної експертизи матеріальні збитки завдані злочином становлять 261 тис грн.

Обвинувальний акт відносно особи за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд суду.

В разі доведення вини керівнику підприємства загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: держслужбовець,збитки,закупівля

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео