Всеукраїнська профспілка юристів

З ПОЧАТКУ РОКУ ПІРОТЕХНІКИ ДСНС УКРАЇНИ ВИЛУЧИЛИ ТА ЗНИЩИЛИ ПОНАД 43 ТИСЯЧІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ

З ПОЧАТКУ РОКУ ПІРОТЕХНІКИ ДСНС УКРАЇНИ ВИЛУЧИЛИ ТА ЗНИЩИЛИ ПОНАД 43 ТИСЯЧІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ
222771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. Лише впродовж минулих трьох діб здійснено 74 виїзди, під час яких виявлено 364 боєприпаси.

Найчастіше вибухонебезпечні предмети часів минулих війн знаходять громадяни.

 Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Миколаївській області, шляхом контрольованого підриву, знищено реактивну міну калібром 157 мм, яку напередодні виявив чоловік в акваторії р. Південний Буг на території Бузької сільської ради Вознесенського району.

Водночас піротехніки Хмельниччини знищили мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни, яку знайшли місцеві мешканці в селі Купин Городоцького району області.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео