Всеукраїнська профспілка юристів

Прокуратурою Київської області затримано депутата Гостомельської селищної ради, який за хабар у сумі 1 млн грн пропонував виділити землю для поховання (ФОТО)

Прокуратурою Київської області затримано депутата Гостомельської селищної ради, який за хабар у сумі 1 млн грн пропонував виділити землю для поховання (ФОТО)
138845 ПЕРЕГЛЯДІВ

У середу, 4 липня 2018 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області співробітниками Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України затримано депутата VII скликання Гостомельської селищної ради на отриманні ним неправомірної вигоди.

Вказаний депутат, знаючи, що людині необхідно 5 місць для поховання, запропонував останньому допомогти у вирішенні питання щодо видачі місць для поховання на кладовищі в смт. Гостомель.

Окрім цього, депутат селищної ради запропонував ще додатково 95 місць для поховання, які громадянин в подальшому може продати іншим людям.

За свої послуги зловмисник зажадав отримати 1 млн грн хабара, мотивуючи це тим, що він, як депутат селищної ради, повпливає на директора комунального підприємства для безперешкодного виділення місць для поховання.

4 липня 2018 року після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 282,5 тис грн правопорушника затримано.

5 липня 2018 року прокурор Київської області Д. Чібісов повідомив про підозру депутату VII скликання Гостомельської селищної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

Досудове розслідування триває.

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео