Всеукраїнська профспілка юристів

​У Дніпрі відбудеться Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів)

​У Дніпрі відбудеться Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів)
193491 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 - 9 березня 2018 року в м. Дніпро відбудеться Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів) УПЦ Київського Патріархату. Участь у роботі з’їзду візьмуть двісті п’ятдесят делегатів з усієї України. Це військові священики (капелани), що забезпечують душпастирську опіку військовослужбовців Збройних Сил України, Національної Гвардії України та Державної прикордонної служби України.

У рамках проведення з’їзду будуть підсумовані результати діяльності військових священиків в силових структурах за період ‎2014-2018 роки тасформовано концепцію подальшого розвитку військового духовенства в Збройних силах та інших військових формуваннях України.
Місцем проведення Всеукраїнського з’їзду військових священиків (капеланів) УПЦ Київського Патріархату м. Дніпро обране не випадково. Адже саме звідсіля, з початком російської агресії проти України, перші капелани, об’єднавши свої зусилля, відправилися в зону проведення АТО для духовної підтримки наших військовослужбовців. І саме у військових госпіталях Дніпра молитвою і добрим словом священнослужителі підтримали воїнів, які першими отримали поранення на передовій, боронячи незалежність і територіальну цілісність держави.
Організатор: Синодальне управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату.
Головний партнер: Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність».
Почесні гості: Петровський Олександр Володимирович - Президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність»; Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній;
Єпископ Дніповський і Кивоізький Симеон;
Голова Дніпропетровської обласної ради - Пригунов Гліб Олександрович ;
Заступник міського голови м. Дніпро з питань діяльності виконавчих органів - Олександр Віталійович Шикуленко ; Начальник головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України, генерал-майор Олег Грунтковський;
Заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар;
Начальник відділу з питань військового духовенства ДПСУ полковник Валерій Хіміч;
Еміль Арутюнян, меценат, волонтер;
Анатолій Свирид, Президент ГО «Серця Кіборгів»
Урочисте відкриття з’їзду відбудеться 6 березня о 10.00 за адресою: місто Дніпро, вулиця Набережна Перемоги, 29 (Готельний комплекс «Хутор»).
Журналісти матимуть змогу поспілкуватися з учасниками бойових дій, представниками силових відомств та військовими священиками, які несуть своє служіння на передовій.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео