Всеукраїнська профспілка юристів

Генеральною прокуратурою вжито заходів щодо використання землі вартістю 3,4 млн грн

Генеральною прокуратурою  вжито заходів щодо використання землі вартістю 3,4 млн грн
220916 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокуратура м. Києва, діючи на захист інтересів держави та з метою припинення безпідставного використання землі, пред’явила позов до Київської міської ради та ТОВ «Вагра» про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради про передачу товариству земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку на вул. Волгоградській, 25, у м. Києві, визнання недійсним договору оренди зазначеної земельної ділянки площею 0,15 га вартістю понад 3,4 млн грн і визнання відсутнім у ТОВ «Вагра» права користування земельною ділянкою.

Незважаючи на обґрунтованість позовних вимог прокурора, рішенням суду апеляційної інстанції, залишеним без змін касаційним судом, у задоволенні позову було відмовлено.

Послідовно захищаючи інтереси держави, Генеральна прокуратура України ініціювала перегляд судових рішень у зазначеній справі Верховним Судом.

За результатами розгляду заяви Генеральної прокуратури України Верховний Суд погодився, що ТОВ «Вагра», будучи власником нежитлового приміщення із площею забудови 150 кв м, протиправно набуло на неконкурентних засадах право користування земельною ділянкою площею більше ніж 0,15 га, що у 10 разів перевищує площу наявної у товариства нерухомості, та дійшов висновку про незаконність оскаржуваного рішення Київської міської ради.

За наслідками перегляду справи незаконні судові рішення скасовано та залишено в силі рішення господарського суду м. Києва від 31.05.2016 про задоволення позову прокурора у повному обсязі.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео