Всеукраїнська профспілка юристів

Державне агентство США з протидії фінансовим злочинам (FinCEN) готове надавати допомогу Україні у створенні Служби фінансових розслідувань

Державне агентство США з протидії фінансовим злочинам (FinCEN) готове надавати допомогу Україні у створенні Служби фінансових розслідувань
192937 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час робочого візиту в США Міністр фінансів України Олександр Данилюк зустрівся з заступником директора Державного агентства США з протидії фінансовим злочинам (FinCEN) Джамалом Ель-Хінді.

Під час зустрічі обговорили поточні питання у взаємодії Агентства з державними установами України та можливі майбутні вектори співпраці.

Джамал Ель-Хінді зазначив, що Агенство FinCEN задоволене співпрацею з Україною, зокрема з Державною службою фінансового моніторингу.

Він також додав, що активно слідкуватиме за процесом створення в Україні Служби фінансових розслідувань (СФР) - єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави. Особлива увага була приділена питанню взаємодії СФР з іншими державними органами, зокрема з Державною службою фінансового моніторингу, для забезпечення ефективного процесу розслідування.

Також Джамал Ель-Хінді зазначив, що його організація готова надавати підтримку у створенні ефективного нового органу.

Нагадаємо, раніше Міністерством фінансів України також було досягнуто домовленостей із Бюро з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правопорядку Державного департаменту США та Міністерством фінансів Італії щодо організації навчань для майбутніх працівник СФР.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео