Всеукраїнська профспілка юристів

НЕСЕН ВАЛЕНТИН ВОЛОДИМИРОВИЧ АГРОФІРМА ОРЖИЦЬКА

НЕСЕН ВАЛЕНТИН ВОЛОДИМИРОВИЧ АГРОФІРМА ОРЖИЦЬКА
165228 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дуже популярною темою останніх років є рейдерські атаки на фермерські господарства. Після яких законних власників позбавляють майна та корпоративних прав за допомогою різних схем. А в Полтавській області один власник Агрофірми «Оржицька» Несен Валентин Володимирович, яка знаходиться в селі Тарасенкове Оржицького району розробив новий шахрайський спосіб заробітку коштів, який може поширитися на всю Україну.

Почнемо з 2014 року, коли Батько Валентина Володимировича – Несен Володимир Григорович взяв позику у фізичної особи у розмірі 2,5 млн.$ на три роки зі строком погашення в квітні 2017 року із заставою майна своєї Агрофірми, де він був власником та Директором. Кошти брались на розвиток господарства. Але до моменту погашення він помер. Корпоративні права успадкувала його дружина та син Несен В.В., який і призначив себе новим директором підприємства в травні 2014 року. Всі три роки підприємство та отримані кошти знаходились у володінні сім’ї померлого батька. Але коли потрібно було повертати суму отриманих коштів, Несен Володимир почав в категоричній формі відмовлятися повертати гроші і уникати зустрічей. Кредитор звернувся до суду, де після тяжких судових баталій з юристами Несена В.В. все таки вдалося отримати рішення суду в травні 2017 року про стягнення 2,5 млн. $ з підприємства.

Після винесення рішення суду Несен В.В. і придумав новий спосіб як не повертати кошти та при цьому ще й заробляти мільйони доларів. Цю схему він міг дізнатися також із ЗМІ, бо поліція розкрила вже шахрайські дії такого ж директора агрофірми на Житомирщині. Схема доволі проста. Валентин Григорович вирішує продати свою та материну частку корпоративних прав. Спочатку він розриває шлюб зі своєю дружиною, щоб у разі чого виводити на неї, або на доньку майно. З травня місяця він всім пропонує купити корпоративні права агрофірми.. Продає, щоб у нього на момент відкриття виконавчого провадження не було ні корпоративних прав, ні грошових коштів, тобто не було з чого стягувати 2,5 млн.$.

В Києві він знайомиться з представником іноземної компанії з Великобританії Берг Трейд ЛТД, офіс якої знаходиться в Лондоні. Та пропонує їм придбати вигідний сільськогосподарський бізнес на Полтавщині. Провівши ще декілька переговорів було погоджено за ініціативою Несена В.В., що він відступає свою та метерину частку корпоративних прав Агрофірми «Оржицька» на користь Компанії Берг Трейд ЛТД. Валентин Володимирович оцінив вартість вказаної частки в 5 млн.$. Зазначену суму просив перерахувати на його відкритий рахунок в банку Англії. Сума коштів була перерахована і підписаний пакет документів для реєстрації відступлення корпоративних прав. І тут Валентин Володимирович почав реалізацію своєї схеми. Він за допомогою своїх юристів, маючи на руках документи для реєстрації корпоративних прав, направляє підставну особу без повноважень до реєстратора виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Реєстратор не маючи підтвердження повноважень особи для здійснення реєстраційних змін відмовляє в реєстрації і повідомляє власника підприємства про спробу проведення реєстрації. Валентин Володимирович, який став депутатом обласної ради від партії Відродження за допомогою народного депутата України Кулініча О.І. звернувся до друга-народного депутата, щоб той допоміг йому реалізувати свій план, а саме: переговорити з Начальником Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тимченком О.В., який є другом Кулініча О.І. для проведення наради Оперативного штабу запобігання незаконному захопленню сільськогосподарського підприємства. На нараді Несен В.В. просив щоб озвучили його версію, нібито його Агрофірму «Оржицьку» хотіли захватити і наклали заборону на здійснення реєстраційних дій. Це потрібно було йому, щоб законний представник не зміг подати законні документи для реєстрації корпоративних прав реєстратору. Нарада Штабу пройшла за сценарієм Несена В.В., але реєстраційні дії не заборонили. Народний депутат Кулініч О.І. навіть подав депутатський запит до Міністерства юстиції стосовно вищевказаної події.

Компанія Берг Трейд ЛТД. Нічого не підозрюючи, подає законний пакет документів державному реєстратору і той вносить їх 03.11.2017 до ЄДРПОУ та здійснює реєстрацію. Подаючи документи, реєстратор повідомляє представникові Компанії, що стосовно Вашого купленого підприємства відкрито виконавче провадження. А це означає що майно та грошові кошти підприємства можуть бути заарештовані.

З ЗМІ представники Стягувача по виконавчому провадженні дізнаються, що проведено нараду Штабу в обласному Мінюсті, але корпоративні права відступленні в законному порядку та зареєстровані. Спроби дізнатися які-небудь пояснення від Несена В.В. були безуспішні.

Таким чином, наш «головний герой», будучи Остапом Бендером в сільському господарстві успішно став депутатом Полтавської обласної ради, заробив 7,5 млн.$ та залишив борги на підприємстві. Кредитор залишився без грошових коштів, а Компанія Берг Трейд ЛТД. Купила не просто частку в підприємстві, а ще й борг в 2,5 млн.$. Втративши як мінімум 7,5 млн. $. Валентин Володимирович чітко розуміючи корупцію в судовій та виконавчій владі знає, що отримані кошти допоможуть йому уникнути відповідальності, а крісло депутата обласної ради з покровителем народним депутатом Кулінічем О.І. допоможе примножити в рази грошові кошти нажиті на шахрайстві. Якщо схему Несена В.В. візьмуть на озброєння інші фермери-шахраї, то Україні перестане бути житницею Європи. А сам шлях до Європейської інтеграції бути закритий.

050 615 25 04 деркач олександр

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео