Всеукраїнська профспілка юристів

Арсен Аваков нагородив кращих правоохоронців

Арсен Аваков нагородив кращих правоохоронців
165113 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 23 жовтня, у МВС з нагоди Дня захисника Вітчизни відбулася церемонія нагородження правоохоронців, які гідно виконують свій професійний і обов’язок і самовіддано служать країні і народові. 91 нагороду з рук міністра внутрішніх справ отримали поліцейські, гвардійці, прикордонники і надзвичайники.

Як підкреслив, звертаючись до присутніх, Арсен Аваков, Україна зараз, як ніколи, потребує чесних і компетентних правоохоронців. «Ваша компетентність і фаховість в основі розвитку. Держава змінюється у непростий час: на сході війна, всередині країни складна ситуація. І тому ваша виважена компетентна сила повинна бути в основі. Кожен громадянин повинен довіряти вам, розраховувати, що за спиною в нього компетентний поліцейський, гвардієць, прикордонник, рятувальник», – наголосив глава МВС.

Крім того міністр внутрішніх справ відзначив, що згідно останніх соцопитувань спостерігається безпрецедентний ріст довіри до кожного з відомств системи органів внутрішніх справ – Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Такий ріст вперше за часи незалежності. Що ж відбувається? Ми змінюємося, держава змінюється, реформа відбувається у кожному з ваших відомств. Нам не просто. Але, десь помиляючись і падаючи, ми підіймаємося й, завдячуючи зусиллям кожного з вас, рухаємося вперед», – сказав Арсен Аваков і подякував кожному з правоохоронців, які цього дня були відзначені нагородами.

Командувач Національної гвардії Юрій Аллеров також висловив вдячність за відданість своєму народу і патріотизм усім правоохоронцям, які захищають цілісність держави на сході країни і протистоять внутрішнім загрозам. Полеглих під час виконання службового обов’язку присутні вшанували хвилиною мовчання.

Як підкреслив голова Національної поліції Сергій Князєв, правоохоронна система України вже четвертий рік поспіль працює в умовах підвищеної безпеки.

Своєю чергою очільник Держприкордонслужби Петро Цигикал подякував керівництву держави і МВС за високу оцінку роботи відомства в цілому і заслужене відзначення прикордонників. Він запевнив, що особовий склад ДПСУ й надалі виконуватиме свої обов’язки на належному рівні.

За словами керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, Україна платить високу ціну, відстоюючи свою цілісність і незалежність: понад 20 тисяч загиблих і поранених, понад 1,5 мілійонів тимчасово переміщених осіб, зруйновані міста і села, забруднені вибухонебезпечними предметами сотні тисяч гектарів території Донецької і Луганської областей. «Але я глибоко переконаний, якщо в наших лавах є такі герої, як ви, ми обов’язково це все здолаємо», – підкреслив голова ДСНС, звертаючись до нагороджених.

Цього дня державні та відомчі нагороди отримали працівники Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, військовослужбовці Національної гвардії і державної прикордонної служби, загалом 91 правоохоронець.

«Кожен з вас нагороджений за вчинок. Хтось – показав себе при розмінуванні Балаклеї. Хтось – в Івано-Франківську рятував людей. Хтось – у Маріуполі, Широкіно, в Донецькій області показав, як треба захищати Батьківщину не словом, а справою. Хтось – з Луганської області. Блискуча операція криміналістів з Черкащини. Відмінна робота в Київській області. Ви знаєте, як непросто нести службу. Слава вам і слава Україні!», – сказав Арсен Аваков.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео