Всеукраїнська профспілка юристів

Видатки на військо в проекті держбюджету на 2018 рік вперше становлять 3% ВВП, загалом оборонний бюджет - 5% ВВП

Видатки на військо в проекті держбюджету на 2018 рік вперше становлять 3% ВВП, загалом оборонний бюджет - 5% ВВП
192145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проект державного бюджету на 2018 рік пыдготовлений урядом передбачає спрямування видатків в розмірі не менше 3% ВВП саме на потреби війська, а взагальному бюджет оборони й безпеки становитиме 5% ВВП. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді України.

«Ми ретельно працювали над формуванням бюджету. Видатки на безпеку й оборону - понад 164 млрд грн. Вперше 3% ВВП направляємо на військо. Плюс кошти на забезпечення й модернізацію озброєння. Причому ми передбачили максимальні видатки за рахунок загального фонду держбюджету», - наголосив Глава Уряду.
Також він додав, що бюджет-2018, в разі його ухвалення, стимулюватиме економічне зростання, розвиток інновацій та експорту, який наразі показує позитивну динаміку, а все це сприятиме розраховуватися з боргами.

«Окремий акцент – безпрецедентна підтримка агровиробників, фермерства. Ми будемо відновлювати тваринництво, - сказав Володимир Гройсман. - Питання заробітної плати українському вчителю також є одним з пріоритетів нашого Уряду. Цього року ми підвищили заробітну плату (вчителям) на 50%, ще на 25% плануємо у 2018 році. Це все повністю розраховано, і ми маємо необхідні розрахунки і фінансування».

Глава Уряду наголосив, що сподівається на результативну та позитивну співпрацю з Парламентом по проекту бюджету. «Ми внесли проект бюджету у визначені законом терміни для професійної й якісною дискусії», - підкреслив Володимир Гройсман. 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео